Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Uit de knoop

Ontwikkel een nieuw perspectief
Als het tegenzit in je werk, je raakt het kwijt of het past niet meer bij je, kun je daar mee in de knoop raken. Als het niet lukt om die knoop zelf door te hakken, kun je hem ontwarren met behulp van loopbaan coaching, waarmee je een nieuw perspectief voor je werk ontwikkelt.

Zelf reflectie

Bij problemen in je werk of met je werk kan het een goede oplossing zijn om ander werk te gaan zoeken. Het kan zijn dat je daarbij hulp kunt gebruiken om jezelf zo te presenteren dat je de gewenste baan kunt krijgen. Solliciteren kan soms lastig zijn en dat kun je met training verbeteren. Een goed en wervend CV met een sterke motivatiebrief, ondersteund met een goed profiel op Social Media (LinkedIn) en bijvoorbeeld een persoonlijke video kunnen je helpen om het gewenste werk te krijgen. Meer informatie vind je op Aan de slag

Maar het kan ook zijn dat het een probleem is dat je niet direct weet welk werk bij je past en dat je je afvraagd wat de reden is dat het nu misloopt in je werk. Dan is het verstandig om eerst naar het probleem zelf te kijken en dat te ontrafelen, zodat je weet wat er eigenlijk allemaal meespeelt bij de kluwen die is ontstaan.

Vaak is er wel één aanleiding, maar veel meer redenen dat het is misgelopen. Daarbij is het goed om ook naar je je eigen betrokkenheid bij die verschillende redenen te kijken. Dat doe je met zelfreflectie en dat is vaak lastig als je zelf middenin het probleem zit. Met loopbaan coaching kun je die knoop wel ontwarren, door de achterliggende waarden die in het geding zijn te ontdekken. Een probleem wordt vaak een knoop wanneer er verschillende waarden die erg belangrijk voor je zijn met elkaar in conflict komen en er geen goede uitweg uit lijkt te zijn. Wanneer belangrijke waarden zoals je verantwoordelijkheidsgevoel, je rechtvaardigheidsgevoel, eerlijkheid, betrouwbaarheid of vakbekwaamheid in het geding zijn raakt dat je ook persoonlijk en kun je je onmachtig gaan voelen. Een probleem wordt een knoop wanneer je je daar vervelend over voelt, een knoop in je maag, je voelt jezelf vastzitten. Dat belemmerd je ook om op een goede manier een oplossing te vinden, je hebt er dan zelf minder vertrouwen in, en dat is de eerste voorwaarde voor een succesvolle oplossing. Met zelfreflectie haal je naar boven hoe je die eigen waarden weer met elkaar in lijn kunt brengen, door het gesprek met jezelf aan te gaan, zodat je zelf in staat bent om de knoop te ontwarren.

Met een paar gesprekken waarin je het probleem verkent, kun je die innerlijke dialoog op gang brengen en tot een herwaardering van je eigen situatie komen. Wil je meer weten, neem dan even contact op.

Nieuw perspectief

 

Met loopbaan coaching kun je achterhalen hoe je het probleem met je werk zelf kunt aanpakken en oplossen door te onderzoeken hoe het probleem eigenlijk ontstaan is. Daardoor kun je met zelfreflectie de kluwen te ontwarren en zelf een oplossing te vinden.

mijn perspectief Contact