Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Rien Hordijk

De kracht van het verhaal
Loopbaan coaching helpt om de betekenis van werk in je leven te ontdekken en te gebruiken om zinvol werk te gaan doen.

Ik ben Rien Hordijk, ik werk met veel plezier als loopbaan/re-integratiecoach in Utrecht. Ik ben in 2001 zelfstandig  gaan werken, na een loopbaan bij Douwe Egberts op verschillende posities. Het werk als loopbaancoach boeit me nog steeds: werk geeft betekenis aan je leven. Dat merk je vooral als het tegenzit, je raakt je werk ineens kwijt of je loopt erin vast. Dan besef je dat je meer kwijt bent dan een bezigheid die geld oplevert. Weer terug vinden hoe je verder moet, blijft verrassende perspectieven opleveren. Er zijn geen pasklare oplossingen voor, elk verhaal is weer anders.  

Het is belangrijk om in dat verhaal te zien wat je doet voor je omgeving of voor jezelf.  Als je dat verschil ziet, kun je bij jezelf blijven en bewust kiezen voor werk waar je verder mee komt.  Het is vaak lastig om dat zelf te achterhalen, ook allerlei goede adviezen van vrienden kunnen net de kern missen. Coaching kan je helpen de betekenis van je eigen verhaal zelf te zien. Ik gebruik daarvoor de verhalen over kern gebeurtenissen in je leven.

De betekenis van je verhaal, is dat wat jouw verhaal in beweging zet. Daarmee kom je veel sneller tot de kern, verhalen zijn erg krachtig. Je moet het wel leren hanteren, Die kern kun je alleen maar zelf ontdekken, voor de weg ernaartoe kan ik zeker behulpzaam zijn.  Mijn eigen loopbaan is langs veel verschillende kanten gegaan, waar ik veel van heb geleerd. Vooral om niet te snel in oplossingen te gaan denken, maar de ruimte te nemen om nieuwe dingen te ontdekken bij en van jezelf.

 

Wie zijn wij?

Hordijk Loopbaanperspectief is een samenwerkingsverband van zelfstandigen.
Het bureau is opgezet door Rien Hordijk, de anderen hebben allen hun eigen zelfstandige praktijk, van waaruit we samenwerken aan loopbaancoaching, outplacement en re-integratie. We zijn sterk in coaching om jezelf in het werk te hervinden.

 

mijn perspectief Contact