Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Zelfstandig

Het zelfstandig perspectief programma
Zelfstandig werk kan je helpen bij het zelf bepalen hoe en wanneer je je werk wilt doen. Ook de opbouw van je werk kun je beter sturen als je voor jezelf begint. Maak dan een herstel ondernemingsplan, wij helpen daarbij.

Je wilt voor jezelf beginnen als (grafisch) vormgever, website programmeur/ontwikkelaar, communicatie specialist, trainer, coach, muzikant, acteur, journalist of als begeleider van speciale mountainbike fietstochten (en zo zijn er nog heel wat meer mogelijkheden te noemen). Je weet waar je goed in bent, maar je vraagt je af of je dat wel zelfstandig kunt doen, ben je in staat om opdrachten binnen te halen, waar moet je allemaal om denken, hoe doe je dat met een uitkering?

 

Voor deze mensen is het zelfstandig perspectief programma bedoeld, vooral gericht op het ontdekken en ontwikkelen van ondernemerschap als persoonlijke kwaliteit. Bij dit soort vrije beroepen (zoals dat vroeger heette) gaat het niet zozeer om een goed dichtgetimmerd ondernemingsplan met prima financiering, maar vooral om de vraag of iemand in staat is telkens nieuwe opdrachten binnen te halen met een goede presentatie, een sterk netwerk en voldoende flexibiliteit en creativiteit om in te kunnen spelen op nieuwe vragen.

 

Het zelfstandig perspectief programma is ontwikkeld om in een redelijk korte tijd hier antwoorden op te krijgen. In het programma worden deelnemers op een intensieve manier stapsgewijs door een viertal fasen geleid: reflectie, verbeelding, verbinding en realisatie.

De begeleiding wordt gedaan door Rien Hordijk. Je kunt het programma volgen als onderdeel van een outplacement traject, met een Werkfit traject (als je een W.W. of W.I.A. uitkering hebt).

 

Het programma begint met het ontdekken van de eigen specifieke creërende vermogens, door serieus zelf onderzoek (zelfreflectie). Wat is je eigen Bijzonder Toegevoegde Waarde, waar ligt je echte kwaliteit.

 

Het zelfstandig perspectief programma is gericht op het maken van een ondernemend plan en maakt een effectieve start als zelfstandige of freelancer mogelijk.

Re-integratie

Senior re-integratie coach voor complexe en re-integratie,
 

 

mijn perspectief Contact