Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

reintegratie in Utrecht

Werk doen waar je beter van wordt
Leren omgaan met beperkingen vereist moed en zelfcompassie, maar haalt het beste bij je naar boven: je vitaliteit. Re-integratie geeft je de kracht om de dingen te gaan doen waar je weer energie van krijgt, die bij je passen, ondanks of misschien wel dankzij de beperkingen.

Wanneer het in je leven tegenzit, wil je meestal maar één ding: dat het ophoudt en weer wordt zoals het was voordat het noodlot toesloeg of wordt zoals bij anderen die daar geen last van hebben. Bij de één is het een burn-out, bij de ander is het kanker, een auto ongeluk, psychische klachten die steeds erger worden, een versleten rug, het zijn allemaal zaken waar je niet direct een antwoord op hebt. Reintegratie helpt je verder. Ik werk in de regio Utrecht.

De draad oppakken

Wat je wel merkt is dat je minder energie hebt, je concentratie is verminderd, de stemming slaat snel om, je raakt geprikkeld, emotioneel of juist erg vlak. Op zich een logische reactie op dergelijke lastige gebeurtenissen of omstandigheden. Maar als je de draad weer op wilt pakken, kan het lastig zijn met de beperkingen om te gaan. Het is lastig te verwerken dat je niet meer het werk kan doen dat je voorheen nog wel kon. Nog los van het feit dat er ook veel onzeker is: kun je je baan wel behouden, kun je bij de eigen organisatie verder.  

Beter worden met re-integratie

Re-integratie kan je verder helpen,  maar dan moet er wel meer gebeuren dan alleen het werk aanpassen aan de beperkingen.  Het is zaak dat het werk aansluit bij je nieuwe situatie en daar weer verbetering in aanbrengt en nieuwe energie oplevert. Dat gaat niet zomaar, het betekent de huidige situatie onder ogen zien en achterhalen wat nieuwe mogelijkheden zijn. Daarvoor is de moed nodig om echt naar alles te kijken, door de onzekerheid heen en opnieuw keuzes te maken die passen bij je eigen waarden.

Zelfcompassie kan je hierbij helpen. De draad weer oppakken vanuit berusting (het is nu eenmaal niet anders) levert veel energie verlies op, je gaat je met tegenzin aanpassen aan de nieuwe situatie. Als je met mildheid naar jezelf en de situatie kijkt ontdek je nieuwe mogelijkheden.  Geef jezelf de tijd om daar achter te komen en zet in op re-integratie die je verder helpt.

Re-integratie helpt je bij:

  • De draad met werk weer op pakken als nog veel onzeker is
  • De werkhervatting te gebruiken als ondersteuning van herstel
  • Werk te vinden dat weer energie geeft
  • Je eigen waarde terug vinden in de huidige situatie

Re-integratie in de regio Utrecht. Van Woerden, tot Amersfoort, Hilversum, Breukelen, Houten, Zeist, Nieuwegein en Maarssen.