Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Profiel

Jouw professionele profiel
Het professioneel profiel geeft weer wat je te bieden hebt in het werk.

Waar blink je nu echt in uit, wat kenmerkt jou in je werk? In plaats van een opsomming wat je allemaal gedaan en geleerd hebt, is het profiel vooral gericht op wat je voor een organisatie kunt bieden, waar je sterke kanten zitten, waar je talent voor hebt.

Waar blink jij in uit?

Als je dat profiel kunt verwoorden in een korte tekst, wat je boven in je CV zet, maak je het CV aantrekkelijker voor werkgevers en organisaties waar je solliciteert. Dat profiel is een kernachtige samenvatting van je CV, het zegt iets over jou als persoon, het zorgt voor de verbinding tussen alle werkzaamheden en opleidingen die je gedaan hebt en legt een verband in de opsomming van werkzaamheden.

Als je weet wat je wilt en kunt bereiken en dat in je profiel weergeeft, kun je de rest van je CV daarom heen opbouwen. Je kunt in de beschrijving van de verschillende functies en opleidingen  telkens aspecten van je profiel terug laten komen, zodat het je profiel onderbouwt en je CV één geheel wordt.

Je profiel opstellen

Met het profiel perspectief programma kun je in een aantal stappen jouw loopbaan profiel opstellen. Wanneer je zelf weet wat je wilt en wat je sterke kanten zijn kun je met een paar advies gesprekken een wervend profiel opstellen en daar je CV op aanpassen.

Wanneer je wel weet wat je wilt, maar nog niet helder hebt wat je sterke kanten of talenten zijn kun je met een aantal loopbaan testen en feedback uit je omgeving jouw talenten achterhalen en daarmee zicht krijgen op de verbindende lijn in je CV.

Wanneer je ook nog niet helder hebt welke kant je op wilt, wat je wilt bereiken, is het verstandig om eerst je zelfbeeld analyse te maken en daarmee zicht te krijgen op de thema’s en waarden die belangrijk zijn in je leven.

 

Met een professioneel profiel

Kun je laten zien wat je te bieden hebt. Het maakt duidelijk wat je te talent is. Op de CV werkplaats kun je jouw professionele profiel vormgeven.

mijn perspectief Contact