Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Outplacement

voor de verandering
Outplacement via zelfsturing versterkt het innovatievermogen van de organisatie. Daarnaast vergroot het bij medewerkers de effectiviteit van loopbaanverandering.

Het outplacement zelfsturingprogramma kan op een positieve manier veranderingen realiseren in de organisatie. Zo krijgen mensen het lef om nieuwe wegen in te slaan.

Zo werkt loopbaanzelfsturing

Verandert het werk in de organisatie, dan heeft dat gevolgen voor uw medewerkers. Het werk kan met minder mensen uitgevoerd worden. Of de functies veranderen. Of er worden andere eisen aan het werk gesteld. Deze veranderingen vereisen vernieuwing. Tegelijkertijd leiden ze tot onzekerheid en onrust. Het outplacement zelfsturingprogramma ondersteunt alle medewerkers van wie de functie verandert met een zelfsturingsscan. De scan geeft inzicht in de verandercapaciteit en biedt concrete aanknopingspunten om te anticiperen op veranderingen.

De voordelen van zelfsturing

- zelfsturende medewerkers kunnen anticiperen op veranderingen

- ze kunnen nieuwe kansen ontdekken en gebruiken om veranderingen te realiseren

- voor de organisatie is het van belang dat er tijdig op veranderingen in de markt wordt ingespeeld – en dat kan alleen als de medewerkers dat in hun werk dagelijks doen.

- zelfsturing vergroot de effectiviteit van loopbaanverandering als mensen hun baan kwijtraken.

Het nieuwe reorganiseren

Een plan maken voor de toekomst van de organisatie én een toekomstplan voor de medewerkers die moeten vertrekken: dat is het nieuwe reorganiseren. Zo krijgen medewerkers die vertrekken een steun in de rug. Daarnaast hebben ze profijt van de netwerkcontacten van de hele organisatie. Ook voor de organisatie is het belangrijk om contact te houden met oud-medewerkers: zij kunnen zorgen voor kansen voor de organisatie of  meewerken aan nieuwe projecten als zelfstandige.

 

Het lef om te veranderen

Mensen veranderen niet omdat het moet, maar er is wel moed nodig om wat anders te gaan doen. Dat moet je durven en daar moet ruimte voor zijn. Wij bieden een zelfsturingsprogramma om dat mogelijk te maken, zodat mensen het lef krijgen om nieuwe wegen in te slaan.
 

mijn perspectief Contact