Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Outplacement

voor de verandering
Wanneer je door ontslag of een reorganisatie je baan kwijtraakt,heb je daar meestal niet zelf voor gekozen. Je kunt de situatie wèl gebruiken om voor jezelf te kiezen, je hart te volgen en de kans te benutten werk te gaan doen waar je verder mee komt, wat van waarde voor je is.

Investeer in jezelf

Je kunt outplacement gebruiken om die kans te onderzoeken. Neem de tijd en de ruimte om te veranderen, investeer in jezelf,  zoek uit waar je verder mee wilt en ga daarmee aan de slag. Soms heb je helder wat je wilt doen, dan is het zaak ondersteuning te krijgen om dat plan te realiseren, zoals een eigen bedrijf, ander werk, een eigen project. Maar het kan ook zijn dat je wel weet dat je iets anders wilt gaan doen, maar nog niet precies weet hoe dat er uit ziet, of je twijfelt sterk tussen verschillende opties. Dan is het handig om eerst een loopbaan onderzoek te doen, uit te zoeken welk werk echt bij je past.

Vervolgens heb je tijd nodig om in de praktijk te achterhalen of die keus gaat werken. Zeker als je er nog geen ervaring in hebt, is het verstandig eerst zaken uit te proberen, te experimenteren. Soms heb je een beroepsopleiding nodig om je te kwalificeren voor dat werk. Zo’n opleiding kan goed gecombineerd worden met nieuwe werkervaring in de experimenteerfase.

Realiseer jezelf

Maak van de outplacement je eigen project. Gebruik de tijd om te experimenteren met een nieuwe toekomst, zodat je kunt achterhalen of dat werk echt bij je past en er ook vraag naar is. Wij maken van elk outplacement een persoonlijk project, goed onderbouwd en goed ondersteund, om die verandering te realiseren.

Outplacement in Utrecht: neem contact op

Outplacement zelfsturing is nuttig als:

  • Je baanverlies wilt gebruiken om te gaan doen wat je altijd al had gewild
  • Je voor jezelf wilt beginnen
  • Wilt uitzoeken welk werk echt bij je past
  • Je met nieuwe energie opnieuw aan het werk wil
mijn perspectief Contact