Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

dilemma's

Dilemma's in het werk

Soms weet je niet waar je goed aan doet. Moet je doorgaan met werk waar je geen plezier meer in hebt, maar wat wel een goed inkomen oplevert? Moet je door naar een volgende functie of toch eerst voldoende ervaring op doen in de huidige, je ambities volgen of je gevoel dat het misschien te snel gaat. In loondienst blijven of voor je zelf beginnen?

Bij dilemma’s zijn er verschillende kanten in onszelf actief. Met jezelf worstelen geeft al aan dat er niet sprake is van één zelf, maar van meerdere kanten die allemaal hun eigen rol hebben.

Met dilemma-coaching aan het werk

Bij veel dilemma’s spelen veel meer kanten hun rol: de voorzichtige kant die je vooral wil behoeden voor het mogelijke verlies (“wees blij met wat je hebt”), de opstandige kant, die roept dat het nu echt wel genoeg is en je je niet moet laten gebruiken, de verstandige kant, die vooral zijn werk goed wil blijven doen, de creatieve kant die roept dat je al veel te lang bent blijven zitten en het hoog tijd voor verandering is en zo zijn er nog veel meer te onderscheiden. In coaching leer je aandacht te ontwikkelen voor al die verschillende kanten en te ontdekken welke kant aan het roer staat, de beslissingen neemt. Hiermee ontdek je ook dat je zelf die verschillende kanten kan inzetten, kan benutten, zodat jezelf aan het roer komt. Met dilemma coaching leer je dilemma’s te gebruiken om je te ontwikkelen in plaats van dat ze je vastzetten en alleen maar energie kosten.

Dilemma-coaching kun je gebruiken als:

  • Er keuzes zijn in het werk waar je niet uit komt
  • Je wilt wat anders gaan doen, maar twijfelt of dat verstandig is
  • Je eraan twijfelt of je voor jezelf moet beginnen
  • Het werk loopt niet goed en je weet niet hoe je dat kunt veranderen
mijn perspectief Contact