Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Talent

Duurzaam inzetbaar
Wanneer je je talent benut en verder ontwikkelt kun je beter omgaan met veranderingen in het werk.

Organisaties die veranderen hebben proactieve en zelfsturende medewerkers nodig. Medewerkers die hun talenten kennen, sturen zelf hun inzetbaarheid in het werk. Inzet op talent is een programma waarmee mensen hun talent ontdekken en kunnen gebruiken als kompas bij veranderingen.

zelfsturing bij verandering

Organisaties konden voorheen efficiënter worden door handige routines op te bouwen.  Nu staan die routines veranderingen vaak in de weg. Functie omschrijvingen geven medewerkers richting voor de uitvoering van hun werk , maar deze lopen steeds vaker achter de feiten aan. Organisaties kunnen  steeds minder de inzetbaarheid van een medewerker sturen. Zelfsturende medewerkers weten hoe zij hun inzetbaarheid kunnen verbeteren. Veranderen betekent  anticiperen, nieuwe mogelijkheden ontdekken en benutten.

Proactieve medewerkers richten zich op de veranderingen waar de organisatie mee te maken krijgt. Zij hebben daarvoor wel een nieuw ijkpunt nodig: hun eigen talent. Het vraagt zelfkennis om het eigen talent te ontdekken.  De duurzame inzetbaarheid van medewerkers verbetert sterk met de inzet op talent en zelfsturing.  

worden wie je bent

Talent is de specifieke bekwaamheid die je hebt opgebouwd als antwoord op de dilemma’s in werk en leven. Hoe meer je daar over weet, hoe beter je dat talent kunt benutten. Talent is wat jouw leven kleurt. In het verhaal van je leven kun je je talent ontdekken. Met het Career Story Interview brengen we structuur in het  verhaal aan waarmee je niet alleen kunt verklaren wat er is gebeurd, maar ook een scenario hebt voor je eigen toekomst: worden wie je bent. Met de uitkomsten van dit interview leren medewerkers tijdens de training Zelfsturing met perspectief dit talent te benutten.
Het Loopbaan constructie Interview is erg geschikt om het talent te ontdekken en de te zien waar je het verder kunt ontwikkelen..

duurzaam inzetbaar

Met inzet op talent kan een organisatie de medewerkers een methode aanreiken die hen duurzaam inzetbaar en de organisatie toekomstbestendig maakt.
Inzet op talent is een kort programma van drie individuele gesprekken en een trainingsdag, waardoor het snel in te zetten is. De kosten bedragen € 495 per deelnemer.

 

 

Inzetbaarheid verbeteren door:

  • weten wat je wilt en wat je kunt in het werk
  • de capaciteit om te veranderen
  • effectiever focussen op de kern van wat je doet
  • spiegelen aan wat er buiten de organisatie gebeurt
mijn perspectief Contact