Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Catching Cultures

Catching Cultures orchestra festival
Muziek is wellicht de beste manier om contact te maken. Wij laten ons in onze muziek graag inspireren door de muziek en mensen uit andere landen en culturen.

Op 3 juni vond de 7de editie van het Catching Cultures Orchestra Festival plaats in TivoliVredenburg. Het festival waar verschillende muzikale en culturele achtergronden elkaar vinden en samen het podium delen.

Eyo’nle & Catching Cultures Orchestra
Uit Benin, West-Afrika komt het brass ensemble Eyo’nle naar Nederland om voor de tweede keer een bijzondere samenwerking tot stand te brengen met Catching Cultures Orchestra.
De menging van Arabische, Noord Afrikaanse en Westerse muziektradities zijn verbreed met de West Afrikaanse.

 

 

 

 

 

Bij Catching Cultures Orchestra Festival versmelten westerse en oosterse muziek. Met optredens in Hertz en in de Centrale Hal laten vluchtelingen, migranten en muzikanten die hier zijn opgegroeid horen wat hun muzikale tradities hebben voortgebracht en wat uit kruisbestuiving kan voortkomen.

Catching Cultures Orchestra 
In Catching Cultures Orchestra komen muziektradities uit verschillende werelddelen samen. Het orkest is opgezet om vluchtelingen met hun muziek te verwelkomen en met hen nieuwe muzikale wegen te verkennen en samenwerking op te zetten met andere ensembles.
CCO speelt in verschillende formaties. Het grote orkest bestaat uit zeven muzikanten (met zang, ud, ney, saz en darbuka) die in de afgelopen jaren uit Syrië, Soedan en Eritrea zijn gevlucht en ruim twintig muzikanten die in Nederland zijn opgegroeid, vooral blazers. Het repertoire bestaat grotendeels uit stukken die door de vluchtelingen zijn ingebracht, gearrangeerd door artistiek leider Hermine Schneider.

Het Catching Cultures festival van januari 2017 in Tivoli: