Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Solliciteren

Interesse wekken
Een goed sollicitatiegesprek voeren kan lastig zijn.

Met flair en overtuiging een gesprek voeren ligt niet iedereen. Hoe kun je bij jezelf blijven en toch overtuigend zijn? Dit kan door:

- een authentieke presentatie

- een inhoudelijk goed verhaal over het werk

- de juiste klik met je gesprekspartners.

Tijdens de individuele sollicitatietraining leer je hoe je een authentieke presentatie houdt. Hoe vertel je een goed, integer en betrouwbaar verhaal over jezelf? Dit lukt je alleen als je inzicht in jezelf hebt. En als je je je profiel  aan de hand van de rode lijn in je CV duidelijk kunt maken.  Geen gelikt verkooppraatje, maar een verhaal dat echt klopt en duidelijk maakt waar je sterke kanten liggen. Dit kun je koppelen aan een verhaal over hoe je jouw sterke kanten in gaat zetten in het werk waar je op solliciteert. 

Solliciteren kun je leren, niet door jezelf te verkopen of promoten, maar door jouw meerwaarde voor het werk te bespreken en daar interesse voor op te wekken. Als mensen geïnteresseerd in je raken zullen ze voor je kiezen.

Onze sollicitatie training bestaat uit twee delen:

1. Opstellen van je loopbaan profiel: kernachtig verwoorden van jouw sterke kant in het werk

2. Oefenen van het sollicitatiegesprek: in contact blijven met jezelf en de gesprekspartners en interesse weten te wekken voor jouw profiel.

Neem contact op voor meer informatie

Sollicitatiegesprekken voorbereiden door:

  • Actieve gespreksvaardigheid
  • Goede balans in interessant en geïnteresseerd zijn
  • Ontspannen en energiek jezelf zijn
mijn perspectief Contact