Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Loopbaan

Werk doen dat bij je past
Haal het beste uit jezelf en kies voor werk dat bij je talent past.

Als je werk ophoudt of je loopt erin vast, dan kan het lastig zijn om te bepalen wat je anders kunt gaan doen. Hoe maak je de juiste keus, hoe vind je werk dat bij je past? Als je weet wat je talent is, kun je kiezen voor werk waar je dat talent in kan zetten. Maar hoe goed ken je je eigen talent?

Je talent ontdekken

Dat vereist zelfinzicht,  je moet niet alleen dat talent kennen, maar ook weten wat je ermee kunt bereiken. Als je werk doet dat bij je talent past, krijg je voldoening en energie.  Wat is funester dan te werken zonder innerlijke noodzaak, zonder een echt persoonlijke keuze?  Talent kleurt je leven, het is de manier waarop jij de zaken aanpakt die voor jou waardevol zijn. Je hebt er een innerlijke drive voor, het geeft je werk betekenis. Jouw talent kun je ontdekken als je weet wat je kunt betekenen. Hoe meer je daar over weet, hoe beter je jouw talent kunt benutten.

Aan de slag met je talent

Een goed verhaal kan de betekenis van gebeurtenissen duidelijk maken. Het vertellen van dat verhaal kan niet alleen gebruikt worden om die betekenis te laten zien, maar ook om die betekenis te achterhalen. Een goed verhaal vertelt zichzelf.  Verhalen kunnen vermaken of verklaren, maar er zijn ook verhalen die verhelderen. Met de verhalende methode kun je het verhaal construeren en vertellen dat je nodig hebt bij het oplossen van je loopbaan vraag: welk scenario past bij jouw toekomst? Met het Loopbaan thema Interview halen we het thema en de rode lijn in je werkervaringen naar boven waarmee je jouw verhaal vormgeeft. Door dat verhaal te vertellen werk je aan je eigen toekomst, je kunt worden wie je bent.

Je passie realiseren

Met het Loopbaan constructie Interview kan ik je helpen je talent te ontdekken. Het is een korte overzichtelijke aanpak. In drie gesprekken komen we een heel eind. Het is ook goed te gebruiken in een uitgebreider loopbaan traject, je kunt erna met loopbaan coaching de effectiviteit vergroten om te realiseren wat je wilt, bijvoorbeeld door in sollicitaties bij jezelf te blijven, in het werk op jezelf te vertrouwen en beter overweg te kunnen met allerlei veranderingen.  Bij outplacement en re-integratie kun je deze talent methode gebruiken als kompas om jezelf te realiseren in ander werk.

Wil je meer informatie, neem dan contact op  

toekomst scenario

Toekomst scenario

Gebruik je talent en ondek in welk verhaal dat past. Maak een nieuw scenario voor je eigen toekomst door gebruik te maken van de kracht van je verhaal.

mijn perspectief Contact